דלג לתוכן המרכזי

כל מה שרציתם לדעת על פיצרייה ולא העזתם לשאול

פיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם, אין ספק בכלל. הבצק הטרי, רוטב העגבניות, הגבינה והתוספות משתלבים יחד ליצירת מאכל שממלא אתכם מבפנים. משביע ומשמח. אך האם יצא לכם להתאסף סביב הפיצה שהזמנתם עם המשפחה או החברים ולחשוב על המקורות של המאכל הקסום? האם נגסתם במשולש גדוש בכל טוב ותהיתם איך הפיצה הגיעה לארצות הברית, מה ההבדל בין פיצה איטלקית לאמריקאית או אפילו מה משמעות השם הכה קליט, " פיצה "? פאפא ג'ונס עומדים לקחת אתכם למסע מעורר תיאבון.  

קצת על היסטוריית הפיצריות בארצות הברית

כ-4 מיליון איטלקים היגרו לארצות הברית במהלך סוף המאה ה-19-תחילת המאה ה-20, בעקבות עוני ורעב כבד שהיכה אז בדרום המדינה ובסיציליה. מחציתם הגיעו במהלך העשור הראשון של המאה ה-20 לבדו. עם הזמן הם החלו למכור פיצה ברחבי ארצות הברית. הראשון לעשות זאת היה ג'נארו לומבארדי. 

הוא פתח את הפיצרייה הראשונה באמריקה, Lombardi's, בשנת 1905. המילה "פיצה" הפכה לפופולרית בקרב דוברי האנגלית במהלך שנות ה-30 ועד אז המאפה האיטלקי היה ידוע בתור "פאי עגבניות". הפיצה צברה תאוצה בקרב הציבור האמריקאי, לאחר מלחמת העולם השניה. חיילים אמריקאים זכו לטעום פיצה בעת שהוצבו באיטליה, עם סיומה, הם שבו הביתה עם טעם של עוד. והשאר? ובכן, היסטוריה. 

מה ההבדל בין פיצה איטלקית לאמריקאית?

לאחר שגילינו מה משמעות השם "פיצה", כמה פירושים מעניינים יכולים להיות לו ומתי נפתחה הפיצרייה הראשונה אי פעם בארצות הברית, הגיע הרגע לשאול את שאלת השאלות: מה ההבדלים בין פיצה אמריקאית לאיטליקית? הנה 4 נקודות להשוואה.

  1. עובי הבצק – עובי בצק הפיצה האיטלקית המסורתית משתנה בהתאם לאזור בו היא נאפית. למשל הפיצה של נאפולי מאופיינת בשוליים עבים ומרכז דק בעוד שהפיצה של רומא אחידה יותר בכל גודלה. הפיצה האמריקאית לעומת זאת היא בעלת בצק עבה יותר ואותו חותכים למשולשים. הפיצה האיטלקית לעומת זאת מוגשת בשלמותה. ללא חיתוכים. הלקוח חותך את הפיצה שלו בעצמו. 
  1. גבינות – שפים איטלקיים מעטרים את הפיצה שלהם אך ורק עם מוצרלה די בופאלה, גבינת מוצרלה טרייה המיוצרת מחלב באפלו. הם מפזרים כדורים קטנים על הפיצה כדי להעניק לה את טעמה המיוחד. בהשוואה לכך, אפיית פיצה אמריקאית מתבצעת עם יותר חופש פעולה בכל הנוגע לגבינות, משתמשים בגבינות מגורדות שונות בהתאם למנה והטעם, ומפזרים כמויות נדיבות יותר על גבי הפיצה.
  1. רטבים – רוטב הפיצה האיטלקית המסורתית הוא עדין ופחות פיקנטי ממקבילו האמריקאי. הרוטב האמריקאי גדוש יותר והטעם שלו יותר דומיננטי. 
  1. תוספות – הפיצה האיטלקית האותנטית משתמשת בתוספות תוצרת הארץ כמו בזיליקום, נקניק טוסקני, פרושוטו, חציל. מנגד, הפיצה האמריקאית מציעה תוספות מגוונות ממטבחים שונים, כדי לקלוע למכנה המשותף הרחב ביותר. לכן תמצאו תוספות כמו בשר בקר, עוף, אננס ועוד. 

פיצרייה פאפא ג'ונס – הפיצה הכי מיוחדת שתאכלו

הפיצה החלה את דרכה בארצות הברית במהלך המאה הקודמת ועד מהרה הציבור התאהב בה ואימץ אותה לחיקו. עם השנים צמחו באמריקה פיצריות שכבשו את העולם, והשאירו את הציבור רעב לעוד. אחת הבולטות בהן היא פאפא ג'ונס. 

פאפא ג'ונס היא פיצרייה אמריקאית שנפתחה בשנת 1984, וכיום היא הפיצריה השלישית בגודלה בעולם בזכות היכולת להעניק ללקוחותיה חוויה קולינרית ייחודית. אישית. כל אחד ואחת יכולים לעצב את הפיצה שלו כאוות נפשו, לבחור את עובי הבצק, הקראסט, התוספות. להתבסס על מנה קיימת מהתפריט ולרענן אותה או להרכיב פיצה ב-10 אצבעות (או קליקים על העכבר). 

בדומה לפיצה האיטלקית המסורתית, גם פאפא ג'ונס לא מתפשרת על איכות חומרי הגלם וטריותם. הרשת הוותיקה דואגת להשתמש בעגבניות שגדלות בתנאים מיוחדים, גבינות אותנטיות, ירקות ובשרים טריים ותחליפי בשר טבעוניים איכותיים ובריאים. 

פאפא ג'ונס מייצרת כבר כמעט 40 שנה את אותה הפיצה על פי המתכון המקורי מאמריקה. שומרת על המסורת, השורשים, אך תמיד עם הפנים קדימה, לעתיד. מחפשת דרכים יצירתיות לחדש ולהפתיע. פאפא ג'ונס הולכת ומתרחבת למקומות נוספים בעולם ובישראל בקצב מסחרר. כיום יש לה 26 סניפים בארץ שנפתחו תוך 7 שנים בלבד. היא מוכיחה שהביקוש לפיצה טעימה ואיכותית, לא מסתיים אף פעם.
כל הדיבורים האלה על פיצה עשו אתכם רעבים? הזמינו עכשיו פיצה עד הבית ותתפנקו כמו שצריך!