חוגגים עם פאפא ג'ונס

בצק פריך, רוטב עגבניות עשיר, גבינת מוצרלה נמתחת ותוספות מגוונות שמקפיצות את הארוחה לגבהים חדשים – מה עוד אפשר לבקש? ממאכל של פשוטי העם באיטליה לסנסציה בינלאומית, הפיצה עברה כברת דרך מדהימה אל ליבותיהם (וקיבותיהם) של רבים. ה-9 בפברואר, הוא יום שמוקדש רק לה. יום הפיצה הבינלאומי הוא רק סיבה טובה נוספת להזמין פיצה טרייה, טעימה ומפנקת לארוחת בוקר, צהריים וערב. אין דרך טובה יותר לעשות כבוד לפיצה ביום חגה המיוחד מאשר עם הזמנה מהפיצריה הטובה ביותר בעולם, פאפא ג'ונס.

יום הפיצה הבינלאומי – קצת היסטוריה

פיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם, אין על כך ויכוח. אבל איך זה קרה בעצם, איך הפיצה התגלגלה כל הדרך מאיטליה הישר אל לב המיינסטרים? הרשו לנו לקחת אתכם למסע בזמן אל העבר המפואר של המאפה האיטלקי הכי טעים על הפלנטה: 

  • ההתחלה (המאה ה-10) – שורשיה של הפיצה מצויים בנאפולי, איטליה.
    היא החלה את דרכה כמאכל של פשוטי העם, עובדי האדמה האיטלקים שהשתמשו במצרכים שהיו זמינים להם: חיטה וגבינה כדי להכין ארוחה מזינה ומשביעה. 
  • המתכון המוכר מתחיל להתגבש (המאה ה-16) – בעקבות יבוא העגבניות מדרום אמריקה לאירופה, האיטלקים החלו להכין מהן רוטב ולשלב אותן במתכון. נאפולי הייתה עיר נמל שבה עברו מלחים ומטיילים רבים שהפיצו את הבשורה ברחבי היבשת. 
  • הפיצריה הראשונה (המאה ה-19) – בשנת 1830, נאפולי, הוקמה מסעדת הפיצות הראשונה בהיסטוריה. היא החליפה את דוכני המזון המקומיים והחלה למכור משולשי פיצה חמים וטעימים לבני מעמד הפועלים (סטודנטים, אמנים מקומיים ועוד). 
  • הפיצה מגיעה לאמריקה (המאה ה-20) –  ג'נארו לומבארדי הגיע לארצות הברית במסגרת גל ההגירה הגדול של סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 כדי לברוח מהעוני והרעב הכבד שהיכו אז באיטליה. לומבארדי הביא איתו מתכון מנצח. בשנת 1905 הקים במנהטן את מסעדת Lombardi's, הפיצריה הראשונה באמריקה (שאגב, משגשגת עד היום).
  • שם ודבר (שנות ה-30) – השם "פיצה" הפך פופולרי בקרב האמריקאים, שעד אז כינו אותה "פאי עגבניות".
  • יום הפיצה הבינלאומי יוצא לדרך (תחילת שנות ה-2000) – בתחילת המאה ה-21 בארצות הברית הוחלט להקדיש יום מיוחד למאפה האהוב. וכך נקבע שבכל שנה ב-9 בפברואר חוגגים את יום הפיצה הבינלאומי.

משקיעים בפיצות שלנו המון מחשבה ואהבה גם ביום הפיצה הבינלאומי

Better Ingredients, Better Pizza הוא לא איזה סלוגן קליט שמצלצל טוב ונראה טוב על שלטי החוצות והפוסטים ברשתות החברתיות, אלא אמת לאמיתה. דרך חיים. עיקרון מנחה שפאפא ג'ונס עובדת לפיו כבר 40 שנה. בפאפא ג'ונס לא מתפשרים על חומרי הגלם לאפיית הפיצות ושלל המנות בתפריט אלא משתמשים בטופ של הטופ. הבצק, הגבינות, הירקות, רוטב העגבניות, הבשרים, תחליפי בשר טבעוניים – כולם מצטיינים בטריות, האיכות, האותנטיות. בפאפא ג'ונס משקיעים בפרטים הכי קטנים, יורדים לרזולוציות הכי רגישות, ליצירת חווית פיצה מהחלומות. פיצה במרקם מושלם, עשירה בטעמים, כזו שלעולם לא שוכחים. 

מחפשים השראה ליום הפיצה הבינלאומי?
קבלו את הנבחרת המנצחת של פאפא ג'ונס

יום הפיצה הבינלאומי הוא יום חג לאוהבי הפיצה באשר הם, וסוף כל סוף הוא כאן. עכשיו השאלה היא, איזה פיצה, באיזה גודל, עם אילו תוספות? בפאפא ג'ונס תמצאו תפריט פיצות ורסטילי שקולע לטעמם והעדפותיהם של אוהבי הפיצה על שלל גווניהם: קרניבורים, צמחונים, טבעונים, אומניבורים, רגישים לגלוטן – כל אחד מוצא את הפיצה המושלמת בשבילו. הנה כמה דוגמאות לפיצות אייקוניות של הרשת שיפתחו לכם את התיאבון:

  1. פיצה ביאנקה – הפיצה הלבנה שלנו שפורשת מרבד קסום של רוטב שום ועליו מונחים זיתים שחורים, בצל סגול, גבינת פטה ומוצרלה. אם אתם מחפשים פיצה שתרענן את הנוסחה הקלאסית ותפתיע אתכם עם טעמה הייחודי, זו האחת שלכם. 
  1. טוסקנית 6 גבינות – 6 גבינות איטלקיות (פרובולונה, רומנה, פרמזן ואחרות) נפגשו על מצע בצק טרי ואיחדו כוחות ליצירת פיצוץ של טעמים מופלאים, עם מרקם קרמי וחלומי. הפיצה שתיכנס לכם עמוק ללב, ולקיבה. אז תשמרו לה מקום. 
  1. עוף ברביקיו – פיצה עם עוף בגריל, בצל, נקניק איטלקי ורוטב ברביקיו מעושן מקורי של פאפא ג'ונס. הפיצה שמשלבת בהרמוניה את השורשים האיטלקיים של הפיצה עם השורשים של הרשת,  הטעמים הנפלאים של אמריקה.
  1. פפרוני ספיישל – פאפא ג'ונס לקחה את אחת הפיצות האהובות ביותר בעולם ונתנה עליה טוויסט מקורי משלה. עם מגע קסם ייחודי, יצירתיות וחומרי הגלם המקוריים, נולדה לה פיצה עם דאבל פפרוני ולא פחות מ-5 גבינות איטלקיות. דאבל פפרוני, דאבל דה פאן.   
  1. קריביאן – כן, אנחנו יודעים מה אומרים על שילוב של פיצה ואננס, ביג נו-נו. כל מי שאומר את זה לא ניסה את הקריביאן שלנו. פיצה טרופית חרפרפה עם פלפל פפרוציני, פפרוני בקר, בצל סגול ואננס שגורמת לכם לחשוב מחוץ לקופסה. פותחת לכם עולמות חדשים של טעמים.  

מרכיבים את פיצת החלומות ב-10 אצבעות

אם חשבתם להזמין פיצה ביום הפיצה הבינלאומי ועברתם על תפריט הפיצות של פאפא ג'ונס וראיתם פיצה שאהבתם והייתם רוצים להוסיף לה כמה שדרוגים קטנים או שקיבלתם רעיון לשילוב בין כמה טעמים, תוכלו לקחת את המושכות לידיים וליצור את יצירת המופת הקולינרית הפרטית שלכם. 

תתחילו בבחירת הבצק – קלאסי, דק, טבעוני, ללא גלוטן, איטסיין (מופחת פחמימה ועשיר בחלבון), ואפילו קראסט בטעמים. לאחר מכן תבחרו את הבסיס. בהמשך למה שהזכרנו מוקדם יותר, זה המקום לבחור אם אתם רוצים לבסס את הפיצה שלכם על פיצה קיימת כמו היוונית או הסופר פאפא ג'ונס או להתחיל מהיסוד. 

בשלב הבא תבחרו את הגודל של הפיצה שלכם. לכל בצק גודל מקסימלי שונה. כך למשל הבצק הקלאסי יכול להגיע בגודל XL, בהשוואה לכך, הגודל המקסימלי של פיצה ללא גלוטן הוא L (פיצה משפחתית סטנדרטית). לעומת זאת, בצק האיטסיין מגיע בגודל M בלבד (אבל תאמינו לנו, הוא משביע כמו פיצה גדולה פי 2). 

ולבסוף, תוספות – גבינות מיוון ואיטליה, תחליפי בשר וגבינות טבעוניים וירקות טריים וטעימים מחכים לקשט את הפיצה שלכם ולהוסיף לה צבעים וטעמים מעניינים. כל שלב ושלב בדרך מזמין אתכם להיות יצירתיים ולהשתמש במשאבים האיכותיים של פאפא ג'ונס, ליצירת פיצה מושלמת, שתוך 30 דקות תחכה לכם בדלת. 

יום הפיצה הבינלאומי המושלם עם פאפא ג'ונס

יום הפיצה הבינלאומי נחגג בכל שנה ב-9 בפברואר, היום שאוהבי הפיצה מחכים לו בכיליון עיניים. ודווקא ביום הזה לא תרצו להתפשר על הפיצה שלכם, אלא שתרצו להזמין פיצה לא פחות ממושלמת מכל בחינה אפשרית. פיצה שתגשים לכם את כל החלומות הכי גדולים. 

בקיצור, פאפא ג'ונס. ענקית הפיצה מאמריקה כבשה את ישראל בסערה עם תפריט ורסטילי ויצירתי הכולל פיצות ללא גלוטן, פיצות טבעוניות, פיצות בשריות, פיצות גדושות בגבינות. כל אחד ואחת מוצאים את הפיצה האהובה ביותר או מרכיבים אותה בעצמם ומופתעים כל פעם מחדש כמה ורסטילית פיצה יכולה להיות, כמה אפשר להתאהב בה שוב ושוב. עם פאפא ג'ונס חוגגים את יום הפיצה הבינלאומי כמו שצריך עם חווית פיצה בלתי נשכחת. 

רעבים לעוד?
אז למה אתם מחכים – הזמינו עכשיו פיצה קסומה, מפנקת ומפתיעה שתחכה לכם בדלת תוך חצי שעה!

שאלות ותשובות בנושא יום הפיצה הבינלאומי

מתי חל יום הפיצה הבינלאומי ומה מקורו?

יום הפיצה הבינלאומי חל מדי שנה ב-9 בפברואר. הוא החל בתור יום אוכל לאומי בארצות הברית, אבל הפך לחג בינלאומי שנחגג בקרב אוהבי פיצה ברחבי העולם.

היכן ומתי נפתחה הפיצריה הראשונה בארצות הברית, והאם היא עדיין קיימת?

הפיצריה הראשונה בארצות הברית נפתחה בשנת 1905 בניו יורק על ידי לומברדי. היא נפתחה בשכונת נוליטה במנהטן, שנקראת גם "צפון איטליה הקטנה". הפיצריה הזאת של לומברדי עדיין קיימת ופעילה עד היום.

מי הם שני ידוענים שהתחילו את הקריירה שלהם כשליחי פיצה?

שני ידוענים מפורסמים שהתחילו לעבוד בתור שליחי פיצה הם השחקן ז'אן קלוד ואן דם והקומיקאי ביל מורי.

היכן ומתי מופיעה המילה "פיצה" לראשונה בכתובים, ומה הייתה המשמעות שלה אז?

המילה "פיצה" מופיעה לראשונה בטקסט לטיני מדרום איטליה משנת 799 לספירה. אז היא תיארה עוגה או פשטידה, ורק מאוחר יותר קיבלה את המשמעות של לחם שטוח.

על פי מחקר, מהי הגבינה הכי מתאימה מבחינה מדעית להכנת פיצה ומדוע?

בשנת 2014 אישרו מדענים שהגבינה המתאימה ביותר לפיצה מבחינה מדעית היא מוצרלה. זאת מכיוון שלמוצרלה יש את המרקם והטעם האידיאליים לפיצה.

נציגנו ישמחו לעמוד לשירותכם בכל אמצעי התקשורת של פאפא ג׳ונס.